Sfinţirea a fost săvârşită în data de 1 noiembrie 1979 de către Înaltpreasfinţitul Teoctist, Mitropolitul Moldovei şi Sucevei. După sfinţire se dă un statut nou bisericii ca urmare a înfiinţării unei noi parohii, „Înălţarea Domnului” – Paşcani.
Între anii 1975-1976 s-a solicitat de către Preotul Pantelimon Petrică, împreună cu o parte din credincioşii din Paşcani, construirea unei biserici-capelă, deoarece credincioşii de la blocuri, în special, nu aveau unde să-i depună pe cei decedaţi din familiile lor.
Cu toate că regimul comunist aproba cu greu asemenea lucrări, primarul oraşului, Nichifor Eugen, un om onest, provenit dintr-o familie evlavioasă, ce vedea lucrurile într-o perspectivă mai îndelungată, a dat girul şi concursul de a se zidi o nouă biserică în Paşcani.
În 1977 au început lucrările şi, pentru a nu se răzgândi cineva, în decurs de doi ani, biserica a fost finalizată. Pentru depunerea celor decedaţi au fost amenajate două spaţii laterale, lângă pereţii dinspre nord şi sud ai bisericii.
Sfinţirea a fost săvârşită în data de 1 noiembrie 1979 de către Înaltpreasfinţitul Teoctist, Mitropolitul Moldovei şi Sucevei. După sfinţire se dă un statut nou bisericii ca urmare a înfiinţării unei noi parohii, „Înălţarea Domnului” – Paşcani, la care sunt numiţi ca Paroh preotul Petru Pantelimon, iar ca Preot coslujitor, Victor Popuţoaia, fost Protopop al Paşcanilor.
Considerăm că, pentru acele vremuri, atât construcţia cât şi parohia nou înfiinţată au fost un miracol. Cu timpul parohia a cunoscut o efervescenţă duhovnicească deosebită datorată celor doi slujitori de excepţie.
Odată cu construcţia noului cartier în marginea oraşului, în perimetrul bisericii şi al cimitirului parohia a devenit cea mai dinamică, biserica primind mereu haine noi (obiecte bisericeşti, pictură, construcţia unei capele noi, a unei case sociale, a unui spaţiu pentru bibliotecă şi întâlniri cu tinerii), toate acestea realizându-se după ce în anul 1983 a fost numit la această parohie, în postul de coslujitor, Pr. Pavel Postolachi.
În anul 1992 Pr. Pavel Postolachi a devenit paroh, după ieşirea la pensie a celor doi slujitori. Timp de un an de zile (1992-1993) coslujitor a fost vrednicul de pomenire, Pr. Vasile Florean, trecut la cele veşnice în 9 martie 1993, la vârsta de 38 ani.
A urmat în acest post Părintele Vasile Tănase, care împreună cu preotul paroh s-au străduit şi de cele mai multe ori au reuşit o dinamică activitate preoţească în toate chemările (gospodărească, cultural-spirituală, misionară, filantropică, dar mai ales duhovnicească) printr-un program dens, liturgic şi pastoral-misionar.
După ieşirea la pensie a preotului Vasile Tănase (aprilie 2020), postul de coslujitor a fost ocupat prin concurs de către Pr. Marius Ionuţ Tabarcea, transferat din Parohia Poieniţa, Protopopiatul Paşcani.
De la 1 martie 2022, în urma transferului Pr. Pavel Postolachi la Catedrala „Pogorârea Duhului Sfânt” din Paşcani, Pr. Marius Ionuţ Tabarcea este numit în funcţia de paroh al Parohiei.
Începând cu 1 februarie 2023 Parohia are și un nou coslujitor, Pr. Leonardo Ioan Atudorei, numit prin transfer de la Parohia Bahlui, Protopopiatul Hârlău.